Getting "Z" in gcode

Topic's about PicEngrave Pro 5 or 6
Forum rules
Be Kind to other's.
No Cussing or Swearing.
Don't post anything Illegal or Obscene.
Image attachment size limit is 500 Kib.
Bellybuster
Posts: 21
Joined: Wed Sep 07, 2016 11:11 am

Getting "Z" in gcode

Postby Bellybuster » Sat Oct 28, 2017 5:28 pm

Haven’t had any time to play recently. Having an issue where there is z movements in my gcode from pep6. Here's a wee snippet. I. Sure I’m just screwing up but.... thanks for any help
PicEngrave Pro 6 )
( Date/Time: 10-28-2017 at 17:15:49 )
( Image File: 6a8718be832fe85fcc5c0590eb80a3bf--drawing-art-harry-potter-bedroom dithered )
( Analog + Feed Rate )
( 30.0% Feed Rate Change )
( 90 in/min )
( Image size in inches: 6.66w x 9.17h )
( Pixel Resolution: 0.01 inch )
( Line Spacing: 0.01 inch )
( Max. Cut Depth: 255 inch )
( Min. Cut Depth: 0 inch )
( 3rd Axis Safe Position: 0 inch )
( Start Position: image center )
( Horizontal Axis Offset: 0 inches )
( Vertical Axis Offset: 0 inches )
( Engraving Angle: Right 45° )
( Spindle On/Off Enabled )
( Inch Mode )
( X Axis Align 0 )
( Y Axis Align 0 )
G20
F90
G01 Z0
G01 X0.000 Y0.000
F90
G01 X3.32 Y-4.585 Z0 F90
M03
X3.28 Y-3.035 Z0 F90
X3.27 Y-3.045 Z78 F81.7
X3.26 Y-3.055 Z64 F83.2
X3.25 Y-3.065 Z58 F83.9
X3.24 Y-3.075 Z54 F84.3
X3.23 Y-3.085 Z52 F84.5
X3.22 Y-3.095 Z54 F84.3
X3.21 Y-3.105 Z56 F84.1
X3.2 Y-3.115 Z66 F83
X3.19 Y-3.125 Z72 F82.4
X3.18 Y-3.135 Z73 F82.3
X3.17 Y-3.145 Z70 F82.6
X3.16 Y-3.155 Z64 F83.2
X3.15 Y-3.165 Z0 F90
X3.1 Y-3.205 Z0 F90
X3.11 Y-3.195 Z37 F86.1
X3.12 Y-3.185 Z35 F86.3
X3.13 Y-3.175 Z38 F86
X3.14 Y-3.165 Z40 F85.8
X3.15 Y-3.155 Z191 F69.8
X3.16 Y-3.145 Z208 F68
X3.17 Y-3.135 Z206 F68.2
X3.18 Y-3.125 Z208 F68
X3.19 Y-3.115

As you can see there are wicked bad z moves, I don’t get it

Bellybuster
Posts: 21
Joined: Wed Sep 07, 2016 11:11 am

Re: Getting "Z" in gcode

Postby Bellybuster » Sat Oct 28, 2017 5:33 pm

Sorry messed up, I know I should have Z. It’s just that my machine is moving the z instead of using that as laser power. Will look at my grbl settings

Bellybuster
Posts: 21
Joined: Wed Sep 07, 2016 11:11 am

Re: Getting "Z" in gcode

Postby Bellybuster » Sat Oct 28, 2017 5:45 pm

Ok...idiot moment....change axis letter to S

User avatar
Picengravertoo
Full Access Moderator
Posts: 1091
Joined: Thu Dec 18, 2014 4:02 pm
Contact:

Re: Getting "Z" in gcode

Postby Picengravertoo » Sat Oct 28, 2017 8:48 pm

We have PEP6 load default settings when installed. It will not load your previous PEP5 settings, so you will have to input them again.


Return to “PicEngrave Pro 5 or 6”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron